Как да отпушим тоалетната

Рано или късно, всеки може да се изправи такъв инцидент, като запушена тоалетна. Работата е не  само неприятна, но и застрашава дори от по-лоши последици, които могат да възникнат, например,  замърсяване и всички други канализационни тръби в имота. В този случай, има няколко начина как да  отпушите тоалетната.

Най-лесният и най-ефективният начин е да се обадите на водопроводчик например от тази връзка  и ще получите компетентно обслужване. Въпреки това, има моменти, когато  не може да се чака от ползвателите на запушената тоалетна или просто ползвателя е решил да се  справи с проблема сам. В този случай, можете да се обърнете към други начини за почистване на  тоалетна.
Първата стъпка е да се определи причината за запушването. Опитът показва, че се изхвърлят  всякакви отпадъци в това число строителни, хранителни и т.н. Смея да твърдя, че използването на  тоалетната по предназначение, само по-себе си ще избегне запушване, ако обаче не се прекалява с  тоалетната хартия. Направата на тоалетната е в задната част на фунията е стеснена и не позволява  на по-големи предмети да преминат и те в повечето случаи трябва да се извадят с необходимата  техника.

Така че, мисля за това, което за почистване на тоалетна, можете да се обърнете към специалните  препарати, които сега са доста видове. Въпреки това, най-често, те са подходящи за не твърде  сериозни блокажи. Това е достатъчно да изсипите (ако е под формата на прах) или да излеете (ако е  течност) препарата, но след известно време просто го измийте със студена вода.

Най-разпространеният начин е буталото, достъпна в почти всяка къща, и в крайни случаи, са на  разположение във всички железарски магазини. Това устройство е с дървена дръжка в единия край има  гумена клапа. Поставя се на отвора на тоалетната чиния, от който водата напуска прибора, няколко  пъти енергични преси надолу върху дръжката, а след това рязко дърпане. Тази процедура помага да  се разхлаби блокадата и се повтаря дотогава, докато водата свободно се изтече.

Има и друг метод за отпушване на тоалетната, това е стоманения кабел или спиралата, вкарва се от  единия край и чрез завъртане се придвижва до запушени участък, който пак с въртене се пробива и  така се отпушва тоалетната. Недостатъка на този начин е, че може да се надраска порцелана  /фаянса/ на тоалетната чиния.

Трябва да се помни, че за да не се сблъскате с проблем като запушване на тоалетната, е необходимо  да не се изхвърлят в канализацията предмети, които могат да попречат на нормалното оттичане на  водата.

Вашият коментар